Content1 | col2

En pryd i landskapet:

Granittmur

I årtusener har steinmuren symbolisert storhet og beskyttet kulturer og nasjoner fra utenforstående krefter. Mur i granitt er både en pryd i landskapet og en fin måte å bearbeide terreng på, hvor man enkelt kan oppnå en romskapende effekt. Hvis du ser etter en profesjonell leverandør av granittmur bør du snakke med oss.

JOGRA Steinindustri AS er Norges ledende leverandør av naturstein til proffmarkedet, og har levert murer av granitt til kjente steder som Nasjonalbiblioteket i Oslo og Knud Knudsens Plass på St. Hanshaugen i Oslo.

Våre kunder er hovedsakelig landskapsarkitekter, anleggsgartnere og entreprenører. Som proffkunde hos JOGRA har du en sparringspartner som gjerne bistår med nyttige råd og veiledning slik at du kan gjøre en god kjøpsbeslutning.

Med to egne steinbrudd, egen produksjonsavdeling og landets største lager med naturstein er vi svært leveringsdyktige og konkurransedyktige på pris.

Råkilte eller bearbeidede granittblokker

JOGRA leverer både råkilte og bearbeidede granittblokker i en rekke fargenyanser og dimensjoner, hentet ut fra våre egne steinbrudd i Røyken og i Iddefjord.

Råkilte blokker brukes ofte i tørrmurer, og har synlige kilemerker fra uttaksprosessen i steinbruddet, hvor de tas ut av fjellet med boring og sprengstoff.

Ønsker du en mer elegant stil kan vi fjerne kilemerkene og eventuelt hugge kuler slik at fugene blir tettere.

Bruksområder

I for eksempel veibygging vil murer av store blokker både gi en estetisk og økonomisk gevinst. Murer har også en avgrensende og romskapende effekt og kan gi et eksklusivt preg på et ellers anonymt miljø.

Enkelte granittmurer er bygd slik at de krever en bakmur i betong. Men, dersom man bruker store nok blokker kan disse i seg selv være en bærende konstruksjon, uten at det fordyrer prosjektet.

Levering

JOGRA har blokker av importstein på lager, og tar ut granittblokker i egne brudd ved behov. Ring oss på 69 14 80 80 for mer informasjon, eller send inn skjemaet nedenfor og vi vil ta kontakt med deg.