Content1 | col2

Gir historisk sus:

Gatestein

Gatestein i granitt gir gatebildet et historisk sus. I tillegg er naturstein mer økonomisk og miljøvennlig enn andre belegningsmaterialer. I en jungel av alternativer kan vi gi deg gode råd basert på mange års produksjon, import og salg av gatestein.

JOGRA Steinindustri AS er Norges ledende leverandør av naturstein til proffmarkedet, og har levert gatestein til kjente steder som Gågata i Bergen og Universitetsplassen i Oslo.

Våre kunder er hovedsakelig landskapsarkitekter, anleggsgartnere og entreprenører. Som proffkunde hos JOGRA har du en sparringspartner som gjerne bistår med nyttige råd og veiledning slik at du kan gjøre en god kjøpsbeslutning.

Med to egne steinbrudd, egen produksjonsavdeling og landets største lager med naturstein er vi konkurransedyktige på pris og svært leveringsdyktige.

Bruksområder

Gatestein brukes i stor grad til steinsetting av gater, torg og gårdsplasser og finnes i to formater: Storgatestein og smågatestein. Storgatestein brukes sjelden som gatebelegg, men oftest til striper, renner og kantavgrensninger i belegget.

Smågatestein brukes ofte som belegg. Spesielt på offentlige plasser som torg, gågater, uteanlegg og næringsbygg, men også ved byfornying. Gatestein brukes mer og mer som slitebelegg i trafikkbelastede gater, enten som et helt gatebelegg, eller avgrenset til de mest utsatte plasser i gaten, som veikryss, busslommer osv.

Kreativ bruk av gatestein

Mens storgatestein ofte settes i forband-mønster, settes smågatestein i mange ulike mønstre: rett forband, bue, sirkel, diagonalt og i v-mønster.

Når man kombinerer mønstersetting med steinsorter i ulike farger fremheves mønster og dekor, og utendørsgulvet får en kvalitetsheving.

Setting av gatestein

Fra gammelt satte man gatestein i sand og fuget den med sand eller stenmel. I dag settes gatestein ofte i betong, spesielt i offentlige miljøer, fordi det som regel er betong i underkonstruksjonen. I tillegg unngår man fremtidige setningsproblemer.

Fugingen utføres da i betong, enten tørr eller flytende mørtel. Valg av underlags- og fugemateriale bør bestemmes ut fra en samlet vurdering av beleggets funksjon, belastning og hvilken metode for renhold og vedlikehold som praktiseres.

Levering

JOGRA har importert gatestein på lager, og tar ut gatestein i egne brudd på bestilling. Ring oss på
69 14 80 80 for mer informasjon, eller send inn skjemaet nedenfor og vi vil ta kontakt med deg.

Kontakt oss

Navn Selskap
E-post Kommentar:
Telefon:
Privatkunde? Vi håndterer kun bedriftskunder, men send oss alikevel en henvendelse så videreformidler vi den til en av våre samarbeidspartnere.